Δραστηριότητες / Νέα

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στο πλαίσιο του έργου "MainCODE / Maintenance and Life Cycle Asset Management, the Cornerstones for Sustainable Development" διοργανώνει Σεμινάριο με θέμα:

 

ΔΡΟΜΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΕΝΟΣ ΑΙΟΛΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ

 

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης - αίθουσα 109 (αίθουσα εργαστηρίου Τομέα Υλικών, Διεργασιών και Μηχανολογίας), την Τρίτη 02 Ιουλίου 2013 στις 16:00.

 

Το Διεθνές Συνέδριο APMS 2012 - Advances in Production Management Systems πραγματοποιήθηκε στην Ρόδο στις 24-26 Σεπτεμβρίου. Το Συνέδριο είχε θέμα "Competitive Manufacturing for Innovative Products and Services" και συνδιοργανώθηκε από το IFIP Working Group 5.7, το Ερευνητικό Κέντρο Καινοτομίας "Αθηνά" και την Hellenic Maintenance Society.

Δελτίο Τύπου

Περισσότερα για το Συνέδριο

Η HMS σε συνεργασία με την International Society of Engineering Asset Management (ISEAM)διοργάνωσε το 4ο World Congress on Engineering Asset Management (WCEAM) στην Αθήνα, 28 - 30 Σεπτεμβρίου 2009.

Η διοργάνωση του WCEAM 2009 αποτέλεσε μια σημαντική πρωτοβουλία, καθώς ήταν η πρώτη φορά που διοργανώθηκε παγκόσμιο συνέδριο συντήρησης στην Ελλάδα. Τα προηγούμενα συνέδρια WCEAM διεξήχθησαν με επιτυχία στην Αυστραλία (2006), τη Μεγάλη Βρετανία (2007) και την Κίνα (2008).

Πατήστε εδώ για το Handbook και το Πρόγραμμα του Συνεδρίου.


Τα μέλη της HMS είχαν ειδική έκπτωση (10%) για εγγραφή στο συνέδριο. (Πιέστε εδώ για να γίνετε μέλη της HMS)

To TEE Μαγνησίας, η Hellenic Maintenance Society και ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχαν/γων - Ηλεκτρ/γων Π.Τ. Μαγνησίας διοργάνωσαν στις 8 Απριλίου στο Βόλο, Ημερίδα με θέμα:

"Η Διοίκηση της Συντήρησης στη Σύγχρονη Επιχείρηση"

 

  Πρόγραμμα

To 2o Διεθνές Συνέδριο MaintWorld με θέμα "Sustainable Competiveness through Asset Performance" το οποίο υποστηρίζεται από την EFNMS, πραγματοποιήθηκε στοΓκέτεμποργκ της Σουηδίας, στις 14-15 Μαρτίου 2012.

Το Σουηδικό Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο φιλοξένησε το συνέδριο των Βορείων Χωρών MaintWorld, εστιάζοντας σε τρέχοντα ζητήματα συντήρησης και διαχείρισης επιχειρησιακών πόρων από την επιχειρηματική και τεχνολογική άποψη. Το συνέδριο διοργανώθηκε σε συνδυασμό με την έκθεση Underhåll, την κορυφαία έκθεση συντήρησης στην Ευρώπη.

 

Περισσότερα για το Συνέδριο

 

Η HMS συμμετείχε επίσημα ως Εθνικός Εταίρος της Εκστρατείας για Ασφαλείς & Υγιείς Χώρους Εργασίας.

Οι ασφαλείς εργασίες συντήρησης στο επίκεντρο της νέας εκστρατείας για τους Ασφαλείς και Υγιείς Χώρους Εργασίας.

Η συντήρηση είναι σημαντική για την πρόληψη κινδύνων στους χώρους εργασίας, αλλά αποτελεί αυτή καθαυτή δραστηριότητα υψηλής επικινδυνότητας για τους εργαζόμενους που εκτελούν εργασίες συντήρησης. Εκτιμάται ότι το 10-15% των θανατηφόρων εργατικών ατυχημάτων στην Ευρώπη μπορεί να αποδοθεί σε μη ορθή εκτέλεση εργασιών συντήρησης. Ως εκ τούτου, είναι πολύ σημαντικό οι εργασίες συντήρησης να διενεργούνται δεόντως, λαμβάνοντας υπόψη την ασφάλειας και την προστασία της υγείας των εργαζομένων.

Διαβάστε περισσότερα για την Ευρωπαϊκή Εκστρατεία για Ασφαλείς Εργασίες Συντήρησης

Ενημερωθείτε για την Εκστρατεία από τον ... NAPO

 

24th International Conference on Condition Monitoring and Diagnostics Engineering Management

To 24o Διεθνές Συνέδριο για την Παρακολούθηση Κατάστασης και τη Διαχείριση Διάγνωσης Μηχανών, πραγματοποιήθηκε στο Στάβαντζερ της Νορβηγίας, στις 30 Μαΐου - 1 Ιουνίου.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου ένα special session με θέμα "Ηλεκτρονική Συντήρηση - ο δρόμος προς την Επιτυχία και την Αειφορία για τη Σύγχρονη Επιχείρηση", διοργανώθηκε από τους Δρ. Εμμανουηλίδη Χρήστο (CETI/ R.C. Athena) και Δρ. Erkki Jantunen (VTT Technical Research Centre of Finland). Κάντε κλικ εδώ για περισσότερες πληροφορίες.

 

Περισσότερα για το Συνέδριο

Το Ινστιτούτο Διοικήσεως Παραγωγής Προϊόντων & Υπηρεσιών (ΙΔΙΠ-ΠΥ) της ΕΕΔΕ, συμμετέχοντας ενεργά στις συνεχιζόμενες δραστηριότητες στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εκστρατείας για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία, διοργάνωσε εσπερίδα στη συνεδριακή αίθουσα της ΕΕΔΕ «Γ. Κοντογιώργης», την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011 και ώρα 18.00, με θέμα:

Ασφαλείς Εργασίες Συντήρησης

H ΗMS υποστήριξε την εκδήλωση.

 

Περισσότερα για την εκδήλωση